top of page
  • Skribentens bildArtur

Divos första seger i vår regi


I lördags fick vi äntligen tillfälle att testa Il Divo på lång distans, närmare bestämt 650 meter på Kallerupbanan. Då vi ändå såg ut att missa SM - Divo var bara reserv på rankingen och Stunning Kisses ännu inte redo att debutera efter sin sträckning i licensloppet - så valde vi att ta tjuren vid hornen och göra det där stayertestet som vi pratat om.


Il Divo var på hugget på Kallerupbanan.Foto: Jørgen Overgaard

Det gick alldeles utmärkt. Trots lite småtung bana (ca 3-4 tiondelar långsammare än vanligt) och tryckande värme ledde Divo hela vägen runt och var inte särskilt plågad efteråt. Styrkefenomenet efter No More Legend-Elektra passade lugnt på att ta ett dopp i drickapoolen på innerplan efteråt och var inte särskilt imponerad av utmaningen. Dessutom tog han för ovanlighetens skull ledningen i loppet och var överlag pigg och glad hela dagen.

Det blev en L2-klassning i stayerdebuten och nu funderar vi på att anmäla till danska St Leger härnäst. Då blir det nog ännu tuffare motstånd, men han lär i varje fall inte göra bort sig om han är lika bra som i lördags.

Första segern alltså sedan vi fick hit Il Divo till Blidinga Racing och ny har han både varit på prispallen i Avelsloppet och vunnit på lång distans. En bra start. Och den här hederskillen har med största säkerhet utveckling kvar i sin muskulösa kropp. Vi ser fram emot en kul höst med honom.

Extra kul förstås med hans syskon som tävlat i Västerås, visat framfötterna i SM-kvartsfinalerna och gått vidare till semifinal. Självklart håller vi tummar och tassar för dem i semifinal och förhoppningsvis final!

Loka Linn fick nöja sig med en tredjeplats i ett jämnt och tufft lopp, där Modige Messi som leder Årets Hund-ligan för whippets på Kallerup, ändå vann ganska lätt till slut. Märkligt nog fick Loka en K13-klassning, den bästa hon någonsin haft, trots att hon både kom sist och sprang in på en lite sämre tid än vanligt. Klassningssystemet är minst sagt svårt att förstå ibland.


Loka Linn jagar Modige Messi och Sus i Sivet. Foto: Jørgen Overgaard

Stunning Kisses gick ett jobb i Borås härom veckan och det fungerade alldeles utmärkt. Men eftersom hon hade en incident med efterföljande hälta för några veckor sedan tar vi det säkra före det säkra och avvaktar lite till med debuten. Ett jobb till ska hon få och sedan trolig debut i början av augusti.

Katniss och Effie Trinket jobbar på enligt plan, med släphareträning när tillfälle bjuds och i övrigt långpromenader och släpp vid havet och Saxtorpssjön. Snart fyller de ett år. Tiden går ruskigt fort. . .

Må gott i solskenet allihop!


Nina & Alex på väg till start. Foto: Jørgen Overgaard


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page