top of page
  • Skribentens bildArtur

Stunning Kisses tog sin licens


Det har varit en hektisk vecka för oss och därför blir det till att summera två tävlingsdagar i detta inlägg. Vi börjar med det roligaste:

Stunning Kisses tog sin licens denna söndag i Landskrona. Visserligen var det lite dramatik med i bilden, men ändå.

Högst oväntat blåste hon iväg från start som skjuten ur en kanon, fick en kanonsplit på 1,56 (480 meter) och tog en stor ledning före stödhundarna Orca och Epic (1000 tack Anette och Eskil för hjälpen!!! - och proffshandler Malin förstås). In i sista sväng såg det inte ut som om det skulle bli någon godkänd licens efterson hon var för snabb för stödhundarna, men då fick den lilla tjejen kramp, hade väl tagit ut sig för mycket för första gången i sitt liv. . . Hon tvärnitade förstås och de andra sprang förbi, men sedan släppte krampen ganska snabbt och hon tog sig i mål och fick licensen!

Nu mår hon hur bra som helst och vi kan så småningom börja kika på matchning, även om hon absolut behöver lite mer lågintensiv mjölksyreträning framöver. Det får bli kort distans ett tag framöver.


Malin och Stunning Kisses före starten av licensloppet

Il Divo startade i ett klass 2-lopp över 550 meter och här blev det ännu mer dramatik. Han kom iväg bättre än tidigare från start men då det var tre hundar i bredd in i första svängen blev det trångt och lite knuffigt och det bar sig inte bättre än att Divo gick omkull och gjorde en hyfsad vurpa. Allt väl med hunden efter loppet som tur är, men för säkerhets skull får han nu en veckans välförtjänt tävlingspaus. Än en gång stort tack till Malin som hjälpte mig med att starta hundarna denna dag och som visade oväntad sprintertalang mellan startboxar och harstopp, vilket kommenterades i domartornet ;-)

Förra veckan hade vi hemmatävlingar på Cimbria och förutom att det var en av klubbens bästa tävlingsdagar under min tid som medlem (härligt väder, massvis med publik och en rad hemmasegrar!) hade vi Divo till start. Han fick dock ett struligt lopp och hamnade för långt efter täten, fick nöja sig med femteplatsen - dock i tufft sällskap ska tilläggas. Stunning Kisses gick ett träningsjobb och imponerade inte direkt, varför vi blev ganska chockade av hennes insats i licensloppet veckan efter. . .


Malin och Il Divo innan gymnastikuppvisningen i Landskrona.

Samtidigt som jag var i Landskrona med Divo och Stunning Kisses så åkte Nina & Alexander till Falsterbo för att delta i ett uppvisningslopp för whippets under Falsterbo Horse Show. Loka-Toka fattade inte riktigt plexiglaset i de specialbyggda startboxarna och snubblade ut ur boxen i försöket, men hann ikapp och blev tvåa. I finalen hade hon bättre koll och vann uppvisningsloppet. Kul för lill-husse som fick ta emot sin vinnare och dessutom hamnade på bild i Kvällspostens reportage från tilldragelsen.Alex och Loka på Falsterbo Horse Show.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page