top of page
  • Skribentens bildArtur

Trevlig eftermiddag i Landskrona


En solig och trevlig eftermiddag avnjöt vi på Landskronabanan i dag med flera riktigt fina race att titta på. Och så hade vi en flock egna hundar i farten förstås.

Il Divo gick sin 550-metersdebut i ett ruggigt tufft sällskap och skötte sig fullt godkänt, även om vi tror att det finns mer att plocka ut med lite mer träning och rutin. Sooth vann förstås, åt honom fanns inget att göra, men Divo kämpade sig förbi en riktig elithund som Monroe Flyer och hann i kapp Goal Poacher kort efter mål. Blev alltså trea på skapliga 33,22 vilket är en klass 2-tid. Hans tredje raka. Vi känner oss nöjda med det, särskilt som det var första starten på distansen och dessutom första på Landskronabanan.


Divo jagar Goal Poacher på startrakan.

Stunning Kisses (Tuffsy) gick sitt första medeldistansjobb och gjorde det riktigt bra. Stumnade lite sista halvvarvet men kom i mål på ganska precis 30 blankt och det kan sägas vara en fullt godkänd första tid på 480. Nina kollade till exempel upp att Zoe/Kacela gick strax över 30 i sitt första lopp någonsin på distansen - och hon fick som bekant sedan elitdiplom på medeldistans. Det viktigaste var att Tuffsy var fullt fokuserad på innerharen den här gången och allt såg perfekt ut. Orken kommer så småningom.


Stunning Kisses piper i väg ur 480-boxarna.

Valparna fick sig ett par repor efter släphare och det ser allt bättre ut för båda. Effie slet sönder Palles stackars hare, så jakten är det definitivt inga problem med på den fronten. Framför allt såg både hon och Katniss ut att ha riktigt kul. Tusen tack för hjälpen och tålamodet Palle Werdelin. Och tack Lena Werdelin för lånet av harföraren.


Palle försöker övertala Katniss att lämna tillbaka haren. . .


Effie Trinket i full fart

Loka Linn lånade vi ut som stödhund i ett licenslopp och hon gick ganska precis som hon brukar i Landskrona, varken bättre eller sämre. Hon gjorde sitt jobb, men ska ha småbanor för att komma bäst till sin rätt.

Cimbriahundarna skötte sig utmärkt överlag med flera pallplatser och det bådar gott inför hemmatävlingarna Midsommardagen. 75 hundar anmälda!!!! Det kommer att bli en fantastisk racingfest nästa helg!! Be there or be square. . .


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page