top of page
  • Skribentens bildArtur

Il Divo på pallen i Svenskt Avelslopp


Vilken fantastisk racingdag. Författaren av dessa rader kunde tyvärr inte vara med i Alingsås av olika skäl men är icke desto mindre hur glad som helst över dagens begivenheter. Främst förstås Il Divos pallplats i Svenskt Avelslopp! När han kom till oss i höstas bestämde vi oss för att jobba mot just Avelsloppet och trots att vi i våras insåg att han nog bör trivas bättre på längre distanser så var det ju givet att ändå försöka matcha mot detta klassiska storlopp. Därför blev förstås glädjen ännu större när han lyckades fixa en pallplats och som trea upprepa den bedrift som Zoe/Kacela svarade för 2012 när hon blev bästa tik i kullen. Som Nina skrev på Facebook: Två hundar i Avelsloppet och två pallplatser. Det kan man inte klaga på precis!

Enligt rapporterna fick Divo lite strul i första svängen, men kämpade på och avancerade från sista plats till tredje i mål. Grymt starkt lopp exakt när det som mest behövdes. Klart att det blev lite firande när Nina och hundarna kom hem :-)


Nina och Il Divo på prispallen t h. Etta brorsan Enemel Noir (!) och tvåa Sooth. Bilden tagen av Malin Månsson.

Extra kul förstås att helbrorsan Enemel Noir vann loppet! Dessutom var en annan brorsa - Alladin - femma. Vilken fin kull som Malin Månsson fött upp! Och syrran Akela som vann danskt unghundsderby åt oss (och var trea i CGRC Puppy) går här hemma och rehabiliterar sig från sin skada - har vi tur (peppar peppar) så kanske hon kan bli startklar till Oaks i höst. Hoppet finns fortfarande kvar.

Loka Linn startade i ett whippetlopp som såg tufft ut på förhand - men hon älskar motorhare och har finfin form för dagen och hon överraskade mycket positivt med en andraplats. Dessutom slog hon syrran Soda Chic. Bara en sån sak.

Vårt nyförvärv Stunning Kisses tog sin sololicens men visade att hon ännu inte har full koll på det här med innerhare och framför allt inte motorhare, så det får bli lite fler träningslopp innan vi ger oss på tävlingslicensen med andra hundar. Lite ska man ju ha att jobba med. . .

Nästa vecka ser det ut att bli Landskrona som gäller för oss. Med lite tur blir det ett 550-lopp åt Divo där. Det återstår att se.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page