• Artur

Lokaseger, Divodebut & valpträning


En härlig helg med lagom vackert väder och kapplöpninsgpremiär för säsongen. Kan knappast bli mycket bättre, alltså.


Loka var på hugget i årsdebuten!

På lördagen for vi över till Kallerup där starter för Loka och Divo stod på programmet för Nina medan jag skötte reffandet i tornet.

Divo skulle debutera i ett Klass 3-lopp, men den som vann hade dagsbästa medeldistanstiden, snabbare än vinnaren av huvudloppet Fordham Road Memorial. Så det var ingen snäll debut han fick, men han skötte sig alldeles utmärkt som trea i mål. Lite svag start på första rakan, men i andra svängen förbättrade han sin position och i den tredje var han upp som tvåa och jagade ledaren (tyvärr var detta dock efter mål :-)

Slutsats 1: 460 meter är för kort. Vilket vi också anat.

Slutsats 2: Han har klart förbättrat sig jämfört med förra året. 28,80 som han hade i mål var i paritet med tvåan i huvudloppet Fordham Road Memorial (Winnertip) som hade 28,75. Nomalt sett en Klass 1-tid på Kallerup enligt banchef Jesper Sötofte. Men nu var det svenska klassningar som gällde och det blev lite galet utfall: Inga M1 eller M2-klassningar alls, utan bästa hundarna fick M3.


Divos lopp, filmat av klubbkompis Flo (tack så mycket!)

Hur som helst var vi mycket nöjda med Divos debut och nu gäller närmast hemmatävlingar på Cimbria om två veckor. Då är det dessutom ca 50 meter längre bana.

Loka? Tja, vad ska man säga om den lilla räkan. Ännu en gång chockade hon oss med att vinna årsdebuten. Smack till spets och sedan häll hon undan med en näsborre efter att som vanligt ha "hälsat på publiken" i svängen. Dussinet fullt i segrar nu och lillhusse Alex är stolt som en tupp över sin whippet. Vem bryr sig då om att hon tävlar i lägsta klassen??