top of page
  • Skribentens bildArtur

Irish Oaks-vinnare på båda sidor


När ungarna äntligen somnat och hundarna fått sin nattrunda blir det lätt att man snöar in en stund på Greyhound Data. Jag gillar att förkovra mig i statistik och historia och i kväll blev det allt lite bingo när jag gick en bit tillbaka i Zoes och Jamars linjer. Vi valde Jamar för hans egna egenskaper framför allt - men också för att han hade en pedigree med starka och namnkunniga hanhundar, men i ärlighetens namn hade vi inte kikat så mycket på tiklinjerna bakom Jamar... åtminstone inte längre än att hans mamma själv lämnat många topphundar. Men nu hade jag tid att titta längre bak på båda sidor. Och:

Det visar sig nämligen att båda tiklinjerna bakom våra blivande föräldrar går tillbaka på vinnare av Irish Oaks! Och man behöver inte gå särskilt långt tillbaka heller....

Alamo Golds (Zoes mamma) mormors mor Yale Princess vann ju Irish Oaks 1987 och gick till avel direkt efter det. Via Lady Cecilia och Slaney Monroe kom ju sedan Alamo Gold som bland annat vann Svenskt Sprintderby och vars svenskfödda syster Yagga Wagga t o m vann lopp på Irland. Och Zoe/Kacela som var trea i Avelsloppet (efter bla brorsan Rapp) och förresten vunnit åtminstone Västsvenskt Oaks ska nu försöka föra generna vidare.

Killishin Jamars mamma heter Droopys Maddy (efter Brett Lee) och hennes mormor Cool Survivor vann Irish Oaks åtta år senare,1995, på tiden 29,35... ungefär en tiondel snabbare än Yale Princess segertid. Via Queen Survivor och Droopys Maddy kom sedan hennes bästa kull med Droopys Vieri (Top Honcho) och i denna kull fanns en viss Killishin Jamar som bla vunnit European Tour och Europaderbyt.

Som sagt. Vi håller tummarna för en spännande valpning :-)

Bilden (från Grehound Data) visar Cool Survivor, Irtish Oaks-vinnare 1995.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page