top of page
  • Skribentens bildArtur

Nedräkningen har börjat


Tja, bilden talar väl egentligen för sig själv? Är det inte valpar därinne så är det nog dags att anmäla Zoe till viktväktarna typ... Lite mindre än tre veckor till P-day (där P står för Puppy). Vi har börjat nedräkningen och fortsätter hålla tummarna

Glädjande nog krossade Killishin Jamar-dottern Ofelia årsbästat på Kallerup (på sprint) i samband med Euro Tour i lördags. Bättre reklam än så kan man knappast önska sig för pappa Jamar...


Blidingia Racing (och Cimbria) mobiliserade på två fronter i helgen som gick. Själv drog jag över till just Kallerup för att hjälpa till med referaten under Euro Tour-tävlingarna som bjöd på riktigt rafflande lopp och några fina segrar till Cimbria. Penny Lane vann tikarnas 460-heat och Winnertip vann motsvarande lopp för killarna. Jag hade med mig Loka Linn, som klubbkompis Flo hjälpte till att starta vilket vi är hemskt tacksamma för. Särskilt som det kostade handlern en förkylning på grund av ett väldigt dåligt tajmat hällregn.

Regnskuren kom för övrigt helt fel i tid även för Loka, som avskyr när det kommer blött från ovan. Dessutom var hon nu ute över medeldistans, vilket är minst en kurva för mycket att bryta ut i... Men hon kämpade på berömvärt trots de elaka omständigheter som vi tvåbenta utsatte henne för och förutom att hon sänkte sitt personbästa fick hon faktiskt kliva upp på prispallen som trea och slapp komma sist som förra gången över 460 meter. Så här tyckte hon om den upplevelsen efteråt, i skydd av regnet (tack för bilden, Flo)


Nina åkte med klubbkompis Sabina till Borås och båda kunde vända hem efter att ha tagit en pallplats. Crazy Diamond blev trea och våran Super-Sally var bara fyra hundradelar från att vinna ett mycket kvalitativt sprintlopp. Alldeles på sluttampen sluggade sig formstarke Vombat förbi men det blev en riktigt stark andraplats och flera riktigt tuffa motståndare fanns bakom Sally över mållinjen. Och tränaren hävdar envist att det fortfarande finns lite att putsa på formmässigt. Nu siktar vi mot Sprintermästaren i Landskrona nästa helg. Om vi kommer med.0 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page