top of page
  • Skribentens bildArtur

Kul i Kallerup


Danska Mästerskapen i Kallerup blev onekligen en dag att minnas. Vackert väder, fantastiska lopp och som vanlifgt gott om trevliga människor. Vi stack över bron för att hjälpa till med referaten (Artur) samt vara handler åt Cimbriaklubbens fina tik Penny Lane (Nina).

När vi ändå var där lät vi förstås Toka-Loka springa ett lopp, som vi emellertid inte hade några större förväntningar på då hon mötte ett par whippar som skulle vara för bra på papperet.


Men hold nu op som danskarna skulle säga - Loka Linn sprang sitt bästa lopp i karriären, sänkte sig med tre tiondelar på Kallerupbanan och var bara slagen med en hudradel av Grumme Gonzales. Upp på prispallen alltså och ännu en fin pinne att ta med hem till statistikprotokollet.

Sedan gjorde det förstås inte ont att våra klubbkompisar vann två danska mästerskap. Winnertip och Penny Lane, som ju är halvsyster till våra tikar Zoe/Kacela och Mustang Sally. Ninas handlerdebut slutade alltså så bra den kunde med en seger och det är bara att tacka kretsen kring Penny Lane för förtroendet (samt gratulera till segern!).

Under söndagen tittade vi förbi Landskronabanan och lät Sally & Akela röra lite på sig. Sally gick ett 320-jobb och det behövde hon för att putsa formen inför höstens tävlande. Det finns ett par-tre tiondelar kvar att putsa på innan toppformen är där. Akela fick ett handsläpp och såg inte ut att besväras av sin tidigare skadekänning. Peppar, peppar och så vidare.

Zoe börjar bli tjock, så det bör nog finnas valpar där inne någonstans :-) Bara att fortsätta hålla tummarna.

Här några bilder från Lokas fajt mot Grumme Gonzales. Tack Finn Skaaning och Ib Borgsamt Inga-Lill Persson.
2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page