top of page
  • Skribentens bildArtur

Minijubileum: Vår tionde seger för året


Man ska ta tillvara på alla möjligheter att fira här i livet. I dag tog Blidingia Racing sin tionde seger för säsongen, den här gången hemma på Cimbriabanan (årets första på Cimbria dessutom). Det var "nära" en elfe också, men det hjälpte inte att Mustang Sally var först i mål i Östersjöpokalen - loppet blev tyvärr ogiltigförklarat på grund av att haren stannat i kurvan. Shit happens. Vi får försöka ta dem igen när det är dags för omlopp i oktober.

Den som fixade tionde "stallsegern" för team Blidinga Racing var Loka Linn som själv noterade sin elfte seger i karriären när hon sprang hem sitt lopp före ständiga konkurrenten Sus I Sivet. Loka har för övrigt haft en riktigt bra vecka, förra helgen kom hon tvåa i ett ganska tufft lopp i Landskrona där hon bland annat för första gången någonsin slog Grumme Gonzales, dansken som hon hittills fått stryk av varje gång de mötts. Loka tog nu sin andra svenska seger i år, hon har tidigare även en seger i Landskrona i ett lopp som dock inte var sanktionerat av förbundet. Dessutom två segrar i Danmark.

Övriga vinnare för Blidingia Racing den här säsongen har fördelats på tre av Mustang Sally och tre av Akela Den senare är för övrigt fortfarande under rehabilitering efter en handledsskada och kommer förhoppningsvis ut för comeback i Landskrona i mitten av september, enligt tidigare plan.

Zoe? Ja alla tecken tyder på dräktighet och vi fortsätter att hålla tummarna för att allt fungerar som det ska!

Så här ser vår statistik ut hittills i år:

28 starter 10 segrar 7 andrapris 2 tredjepris. Det ger 36 procent segrar och 68 procent på prispallen! Inte illa!

Det är vi både stolta och glada över och det är väl värt ett glas kvällsvin så här på lördagkvällen.

Nästa vecka är det dags för Danskt Mästerskap på Kallerup. Vi har ingen hund till start i år i DM eftersom Akela är under rehab och banan inte gynnar Sally som vantrivs med skarpa svängar och har haft en senskada så vi vill inte chansa med henne - men Loka Linn kommer att starta i ett ramlopp förstås. Hon fortsätter samla poäng för att komma så högt som möjligt ui Årets Hund-statistiken på Kallerupbanan. Hittils ligger hon fyra i whippetklassen, bara sex poäng efter ledande Grumme Gonzales.

Så här såg det ut för två år sedan när Sally blev dansk mästare i Bjerringbro:1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page