top of page
  • Skribentens bildArtur

15 segern för Sally och lite annat


Blidingia Racing har flera anledningar att fira till det lite i dag. Mustang Sally jubilerade i går med sin 15:e seger i karriären och hon gick samtidigt över 20 000 kronor i insprungna pengar. Det är fina siffror för vår Super-Sally som dessutom gav oss den allra första segern i Stockholm, på Åkers Kanal.


Visst har vi haft kul där förut, med Zoe/Kacela som bästa tik i Svensk Uppfödningslöpning och Mustang Sally som bästa tik i SprintDerbyts final - men det här var faktiskt den första segerrosetten vi fick med oss hem från Åkers. Kul!


Sally kom till start med ett kilos övervikt och efter en tre veckor lång paus med en cykeltur som enda genomkörare och var alltså inte i toppform - toppningen sparar vi till större uppgifter än ett graderat lopp, men hon vann ändå ganska lätt efter en halvslö start på 18,76. Det var hennes tredje seger på fyra starter i år!

För Akela gick det inte alls bra. Det var inget drag i henne någon gång under loppet och så småningom visade sig att hon förmodligen dragit på sig en sträckning eller en överansträngning höger fram. Hon är lite halt i dag, men det blir bättre med rörelse vilket ger hopp om en inte alltför lång rehab. Nu blir det vila och hon kommer ut tidigast i mitten av september, då vi hittat ett bra lopp åt henne. Behöver rehaben mer tid än så är säsongen över och vi satsar på att bygga upp henne inför nästa i stället. Det är som jag skrivit tidigare en stor och lite sen hund och hon behöver säkert en vinter till för att hinna ikapp för att kunna göra sig själv full rättvisa.

Ett fint äventyr blev det hur som helst för oss och barnen, med övernattning i bussen, frukost på McDonalds (det var populärt) och en trevlig dag på Åkers. Tack för frukostkaffet igen, Peter & Tessan!

Kolla gärna bilden med glada barn i bussen - de tyckte det var häftigt att sova i burarna.

Söndag eftermiddag är det när jag skriver detta och vi har precis kommit hem från Jägersro, där vi på Cimbria visade upp vår sport på galoppens familjedag. Loka Linn sprang mot Ebbe och sedan visade Eskil & Kerstin upp Winnertip i ett sololopp.

På valpfronten går det förstås inte att vara säker ännu, men vi har vissa indikationer på att det kan vara något på gång. Och om det blir något så: Den som är intresserad får vara på hugget. Vi har redan två valpköpare på listan och sedan ska Heidi & Jesper ha en och vi själva minst en. Bestäm er i tid om ni är intresserade!

(Tack Boel Lundgren för actionbilden på Sally).
0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page