top of page
  • Skribentens bildArtur

En vecka med mycket LokaEn fantastiskt underbar semester är till ända,och denna sista semestervecka passade vi bland annat på att ta en tur till Halmstad, för att prova på Whippetrace. Tusen tack för den roliga upplevelsen, Loka förstod snabbt vad det handlade om som alltid var hon kanonsnabb ur box och hon var inte så långt efter i mål. Det kommer vi nog att prova på fler gånger.

Sedan tog vi i lördags en tur över till danska Kallerup för att starta Akela i dagens storlopp och Loka Linn i ett graderat kortlopp. De stod inte särskilt bra till det i något av loppen (men behövde loppen efter två veckors vila), dessutom bommade Akela starten vilket straffar sig hårt i det sällskap hon var ute i denna gång. Hon kämpade på och tog en hund på upploppet, det var starkt!!

Loka tog starten, drog på i ett rasande tempo, men landade som så ofta bara några centimeter från staketet i kurvan. Så kan man inte vinna några lopp, ändå fick hon bara stryk om andraplatsen med två hundradelar, och hon var klar tvåa vid harstopp. Nu kom hon ändå på prispallen, och vi vann för första gången Snigelpriset vilket vilket är en flaska vin, det jublade vi över!

Vi hade en underbar dag, hela och glada hundar och som kronan på verket vikarierade Artur som speaker/referent i det danska tornet!!

Nu ser vi fram emot en eventuell resa till Stockholm nästa helg, uppvisningslopp på Jägersrogaloppen och förhoppningsvis en växande mage på Kacela!

Foto: Ovan Finn Skaaning. Nedan: Nina Bliding.


Loka tar haren i Halmstad (Whippet Race)

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page