top of page
  • Skribentens bildArtur

Sally räddade SM-veckan


Så var hela familjen hemma efter en härlig vecka på Camp Davanti i Boaredal. Tack för gästfriheten, fröken Månsson och Gregorsz!

SM-veckan har bjudut på blandade känslor i form av en veritabel berg- och dalbana. Mustang Sally fick förmodligen en knuff i ledningen i sin SM-kvartsfinal - det har jag redan bloggat om - och åkte snöpligt nog ut direkt förra lördagen. I stället fick hon gå ut i ett vanligt lopp i går (fredag) och då visade hon att hennes SM var värt ett bättre öde. Sally "krossade" motståndet och vann på 18,67, vilket var dagens tredje bästa tid. Bara topphanen Estac Troyes och fina Zonda var snabbare. Vår sprintstjärna har bara gjort en bättre tid i Borås en gång och det var när hon snuvade Super Superior på segern för två år sedan.

På sätt och vis var det Sally som räddade SM-veckan åt oss, både genom sin seger och att hon visade att hon är frisk och kry igen. Två segrar på tre starter hittills i år och mer kul lär förhoppningsvis vara att vänta under sensommar och höst.

Akela är fortfarande i början av sin utveckling, vi har hela tiden vetat om att hon nog behöver tid att växa i sin stora kropp. Att hon gick vidare som tvåa från SM-kvartsfinalen var vi jätteglada över. Sedan blev det för tufft i SM-semin när hon inte kunde vara med startkanonerna på första rakan och sen fick ett tråkigt lopp. Ändå sänkte hon sig tidsmässigt - och det gjorde hon en gång till när hon i går blev fyra i sin B-final och bara var en noslängd ifrån prispallen!

SM kom nog ett år för tidigt för henne, men vi åker hem och tränar och tar nya tag. Vi är nöjda med hennes prestationer och utveckling under veckan, även om man förstås gärna hade sett henne på prispallen.

Loka Linn? Tja, vad ska man säga? Söta Loka har gjort sitt under veckan med att roa barn och vuxna och hänga med på roliga rundor i skogen. På tävlingsbanan hade hon (tyvärr) halkat ur sin rätta klass på grund av några ovanligt bra tidsnoteringar och hamnade i ett par K3-lopp - vilket förstås blev för tufft som vanligt. På pluskontot noterar vi dock att hon klassat ner sig igen och är tillbaka i K4 nästa gång. Då kan hon vara med och fajtas om pallplatserna på nytt.

Sedan är det förstås Zoes (Kacelas) löp som är i fokus just nu. Hittills bäst meriterade tiken efter Kerberos Pearl ska förhoppningsvis ha valpar och tänk på att pappa Kerberos Pearl har två avkommor i dagens SM-finaler: Next Episod (sprint) och Penny Lane (tikklassen). Vi önskar dem all lycka i kvällens finalrace och syrran lovar att sprida de fina generna vidare till nästa generation!0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page