top of page
  • Skribentens bildArtur

Akela till SM-semifinal


Första SM-dagen i Borås i lördags var en resa mellan besvikelse och glädje.

Det började med att Mustang Sally gjorde en kanonstart i sin sprintkvartsfinal och hade ledningen in i den första svängen - men sedan hängde något som vi ännu inte kunnat analysera eftersom några filmer inte finns tillgängliga (ännu?). Som jag såg det fick hon en hund utanpå sig in i svängen och bromsade till. Kanske blev det för trångt, kanske fick hon en knuff, men hur som helst går det inte att reparera något sådant i ett sprintrace. Sally tog fatt igen och sprang fint till harstopp, men det var för sent för att kunna ta en plats bland de tre som gick vidare till semifinal och så var SM över för hennes del. Tyvärr. Men när den värsta besvikelsen lagt sig är vi förstås mest glada över att hon är frisk och hel och kanske blir det en start i något ramlopp på fredag i stället. På sätt och vis är det en bonus att hon fortfarande är med och tävlar efter alla sjukdomar och skador.

Desto gladare blev vi sedan när Akela visade fortsatt utveckling och tog en andraplats efter ännu ett starkt genomfört medeldistanslopp i sin kvartsfinal till Tik-SM. Razldazl Audrey stack iväg och gick inte att fånga, men Akela gjorde det hur bra som helst som tvåa och startar i morgon kväll i SM-semifinal trots att det är hennes första tävlingssäsong.

Semifinalen blir tuff mot kanoner som Nelly Melody samt klubbkompisarna Penny Lane och Axa, men osvuret är bäst och mycket kan hända på vägen till mål - Akela har trots allt ännu aldrig varit utanför prispallen. Vi hoppas förstås på en finalplats, men skulle det inte bli så är vi nöjda ändå med vad hon presterat så här långt i år.

Dessutom bör vi kunna trösta oss med att allt talar för minst en Cimbriahund i SM-finalen. Med tre av sex från klubben i ett och samma semifinalheat ser oddset hyggliga ut!

Så här ser semifinalfältet ut:

1. Farkland Willow

2. Akela

3 Farkland Claire

4. Penny Lane

5. Nelly Melody

6 Axa

I den andra semifinalen (nedan) håller vi tummarna för Malin Månssons Keops Pepsi Black!

1 Razldazl Audrey

2 Lili von Sthup

3 Lilja

4 Keop ́s Pepsi Black

5 Pic A Lily

6 Yu Baba

Under tisdagen startar även Loka Linn i ett ramlopp, men hon har hamnat i ett K3-gäng och kommer att få det svårt att nå "pallen".

Inga bilder från vår SM-lördag tyvärr, men jag hittade ett Youtubeklipp från invigningen på klubbens facebooksida. Upphovsman Harry Hultman. Håll tillgodo:5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page