top of page
  • Skribentens bildArtur

Strålande comeback av Sally


Årets första resa till Borås och första starten på sju månader för Mustang Sally. Minst sagt spännande alltså, även om det var med skräckblandad förtjusning som vi såg fram emot tävlingsdagen. Efter Sallys sjukdom förra sommaren, som gjorde att hon inte kunde göra sig själv rättvisa under hösten, och en skada i våras under uppträningen var vi förstås oroliga för att karriären kunde vara över, men då det sett lovande ut den senaste månaden var det nu alltså dags för ett försök till comeback.

Det gick hur bra som helst. Sally kom i mål hel och frisk och vann dessutom loppet, trots en del knuffar på startrakan från för henne sämsta tänkbara startbox (femman), lätt på 18,89. I första riktiga (med det menar jag som frisk och helt återställd) starten på ett år! Glada är vi förstås över den 13:e segern i hennes fantastiska karriär - tionde i Sverige - som alltså kändes som ett otursnummer i det längsta. Dessutom hittills bästa tiktiden på sprint i Borås i år och fjärde bästa overall. Vilken grym hund det här är.


Men nu är alltså föhoppningsvis säsongen igång på allvar för vår sprintstjärna som därmed bör kunna ha lite mer kvar att göra på banan innan avelsboxen kallar. Peppar, peppar o s v

Akela fick hänga med och testa SM-banan i Borås för första gången på allvar och gjorde det bra igen, även om hon även denna gång fick ett rejält stopp på startrakan och tvingades jaga från femte plats in i första sväng till en stark andraplacering i mål. Framme vid haren var hon först, men då var det ju så dags. Snart måste det väl ändå lossna så att hon får ett fritt lopp. Men det är bara att lugna kroppen och ha tålamod. Det kommer fler lopp och hon har en del utveckling kvar i sin stora kropp. En ny andraplats kan man förstås inte klaga på heller, även om det är segrarna man helst vill åt....

Loka Linn gjorde sin bästa tid någonsin i Borås och är nu klassad som en slät K3:a (för första gången i karriären skulle jag tro), men till seger räckde det inte då hon mötte en debutant som visade sig vara snudd på elitklass direkt. Men tvåa blev hon - precis som i onsdags i Alingsås.

En seger och två andrapris alltså dagens facit och det vore skam om man inte var nöjd med det, särskilt som Sally kom ifrån sin comeback frisk, hel och glad.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page