top of page
  • Skribentens bildArtur

På pallen i CGRC-finalen!


Två hanar var för tuffa. Men en tredjeplats, därmed en plats på prispallen, i CGRC Puppy Mixed-finalen var en stor framgång och absolut över förväntan för Blidinga Racing och vår unghund Akela som fortsätter att övertyga i lindan av sin tävlingskarriär. Loppet som fick en lite knökig start för Akela, kom iväg bland de sista från start, mynnade som väntat ut i en duell mellan de två kvalvinnarna och alldeles på mållinjen satte Akelas brorsa Enemel Noir nosen först - och vann med en hundradel - vilket självklart vardet näst bästa som kunde hända. Inte minst för uppfödare Malin Månsson som kunde glädjas åt två kullsyskon på prispallen. Tvåa kom tysken Cashen Menduro och trea alltså Akela.


Nu njuter vi av en seger i Danish Puppy Derby och ett tredjepris i CGRC Classic Puppy och suger lite på den karamellen medan vi försöker glömma resten av den tyvärr besvärliga tävlingsdagen med lååång väntan på grund av regn, regn och åter regn - och sedan en harmaskin som inte ville vara med och leka mer efter sju lopp.

Mustang Sally skulle ha gjort comeback på tävlingsbanan exakt ett år efter det att hon vann CGRC:s tiksprint på fantastiska 18.03, men eftersom Cimbria tyvärr tvingades bryta tävlingarna efter sjunde loppet blev det ingen comeback den här gången.

Och lika bra var nog det på grund av väder och plaskblöt bana. Ska man göra comeback efter diverse strul och problem så ska man få göra det under lite bättre förhållanden. Mustang Sally kommer förhoppningsvis tillbaka om ett par veckor i stället. Vi håller tummarna och jobbar vidare.

Resultat CGRC final Greyhound Puppy Mixed: 1. Enemel Noir, 18,22, 2. Cashen Menduro, 18,23, 3. Akela, 18,74, 4, Novum Camolin, 18, 96, 5. Alladin 19,09, 6 Wild Earp dnf


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page