top of page
  • Skribentens bildArtur

Seger i Danish Puppy Derby!!


En fantastisk fredagskväll! Akela hade kvalificerat sig till finalen i Danish Puppy Derby genom att vinna sin semifinal (se tidigare inlägg) och hunnit med att genrepa i Landskrona och nu var det dags för final. En härligt varm sommardag och turen gick alltså över bron till mysiga Kallerup som verkligen bjöd på feststämning med mycket publik i alla åldrar, god öl och som vanligt väldigt trevligt värdskap. Vårt lopp gick som lopp åtta och vi hann förstås bli mer än lovligt nervösa innan det var dags. Medan vi väntade hann vi bland annat se klubbkompisen Winnertip komma tvåa i den stora Derbyfinalen. Loka Linn startade i ett lopp över medeldistans mot lite för tufft motstånd och hon gjorde så gott hon kunde men fick nöja sig med en fjärdeplats den här gången.

Vi hade med oss uppfödare-Malin som trevligt sällskap och hoppades på en pallplats för både vår egen och hennes skull, när hon nu ändå var med hela vägen till Danmark. Vi var dock osäkra på hur Akela skulle hantera banan, som är lite för rund (och kort) för henne, eftersom vi är ganska säkra på att hon helst vill ha längre distanser och längre raksträckor att gasa på.

Men så var det dags för start och bara att hålla tummarna. Akela tog starten bra, men inte lika bra som i Landskrona och fick fajtas med Wild Earp och Wild Black Angel genom första sväng. Hon kom ur båda svängarna som trea och det kändes som om det var kört om segern - men i det läget var vi bara glada för en pallplats.

DÅ drog Akela upp sin tunga spurt, visade att hon är urstark och på mållinjen hade hon nosen först, en hundradel före tvåan och ytterligare en hundradel före trean! Snacka om rafflande slutstrid!

Glädjen total förstås. Vilken finalrysare!

En extra finess är att brorsan Enemel Noir (ägd och tränad av Lars Wicander) tidigare vunnit svenska Puppy Derby vilket nu innebär att kullsyskonen tagit en prestigefull Derbydubbel. Häftigt!

Blidingia Racing tackar för alla gratulationer på Facebook och tack till Malin Månsson för sällskapet och den fina hunden förstås :-)

Roligt också att träffa alla hundkappvänner. Vi ses snart igen, om inte förr så i samband med Cimbrias midsommartävlingar.

Tilläggas bör väl att Mustang Sally på lördagen gick ett banjobb igen, ett drygt halv varv, och så här långt ser allting fortfarande bra ut med rehabiliteringen.

Bilderna nedan tagna av Ib Borg och Malin Månsson.


Bildtext ganska överfödig :-)

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page