top of page
  • Skribentens bildArtur

Dubbelseger i Landskrona


I lördags var det åter dags för tävlingar i Landskrona. Den här gången blev det, tyvärr, till slut en inofficiell tävlingsdag - men likväl fick hundarna komma ut och känna på lite hyfsad konkurrens på banan.

Loka Linn knep sin åttonde seger i karriären efter ett fint lopp i "Lilla Sprintermästaren". Som vanluigt blixtsnabbt i väg från start och den här gången gjorde hon en bättre kurva trots lite närgången uppvaktning från en av konkurrenterna - och när mållinjen passerades lyckades hon få nosen först. Bra jobbat!

Akela gjorde sin andra start i livet och sin första tävlingsstart på svensk mark - och vi blev grymt imponerade. Hon förbättrade allt: Fart, startsnabbhet, styrka och inställning. Pangstart till spets och sedan ledde hon med flera längder hela vägen och sänkte sin 480-tid från 29,90 (träning) till 29,29. Riktigt bra. Nu väntar finalen i Danish Puppy Derby på fredag. Där möter hon ungefär samma hundar, men Kallerupbanan är lite svårare för henne att bemästra så det kan bli tufft att fånga in någon av de snabbare konkurrenterna om hon inte prickar starten lika bra som i lördags. Vi får se.

Extra kul helg blev det då Akelas kullsyskon firade triumfer runt om i landet. I Stockholm vann brorsan Enemel Noir och i Alingsås vann en annan bror, Alladin, liksom syrran Madame.Fyra segrar till kullen samma helg. Stort grattis till uppfödaren Malin Månsson som väl snart få ta och bjuda på lite skumpa...

Blidingia Racing gläder sig dessutom åt att Zoe/Kacelas och Mustang Sallys halvsyskon (pappa Kerberos Pearl) Penny Lane och Tacata vann sina respektive kval till Avelsloppet. Zoe kom trea i finalen för ett par år sedan, med brorsan Rapp som tvåa, Nu hoppas vi att J-son (Kerberos Pearl) och duktiga uppfödaren Camilla Johansson får räkna in en seger i detta prestigefulla lopp. Kanske rentav en dubbel?? Zoe och Sally håller tassarna och önskar lycka till i finalen!

Några bilder från tävlingarna av fotograf Senad Honic.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page