top of page
  • Skribentens bildArtur

Akela debutvann i Danmark


I går var vi på Kallerups Racetrack och då var det dags för Akelas tävlingscebut efter vårens träningar och licenslopp. Det handlade om semifinaler till Danish Puppy Derby och vi hade av förklarliga skäl ingen järnkoll på motståndet, men trodde att hon borde kunna ha en god chans att komma på pallen.

Det slutade med att hon vann loppet, efter en liten tryckare i starten och efter det ett starkt lopp bakom ledande Wild Earp, som snubblade till på upploppet - och då sluggade sig Akela förbi. Vi kunde inte ha drömt om en bättre debut och nu ska det bli spännande att se hur det går i finalen där vi i första hand siktar på en plats på pallen. Att vinna kan bli svårt då det andra semifinalheatet gick snabbare: 29,53 mot Akelas 29,95.

Loka Linn hade ingen bra dag, hamnade för långt ut i banan i den tunga sanden och hann inte ikapp, annars var tvåan och trean inte snabbare än att hon med ett normalt lopp borde ha kunnat knipa en plats på pallen. Åt Grumme Gonzales (som var nere i klasserna) fanns dock inget att göra.


.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page