top of page
  • Skribentens bildArtur

Åsa & Clara räddade helgen

Fem hundar till start - men det var den vi skickade iväg till Åkers Kanal som räddade helgen. MB Clefairy gjorde ett kanonlopp och vann sin klass i Diamantjakten och ett stort tack till Åsa Tapani som tog med henne när vi nu lyckats hitta ett lopp som hon stod vettigt inne i.


Ja, tack även till fyrbenta pojktrion Isac, Torsten och brorsan MB Anakin som var snälla mot sin weekendgäst och resesällskap, förstås! Samt till Åsas handler (på bilden nedan), givetvis. Och dotter Alma!

MB Clefairy efter segern på Åkers Kanal. Foto: SHS
Claras målfoto.

Claras lopp här nedan:


Clara som är naturligt startsnabb fick en pangstart på loppet och lyckades komma till ledningen. Väl där gick hon inte att fånga. Nu när löp/valpvecka är över för i år har hon hittat en riktigt fin form igen och följde upp andraplatsen från Borås med säsongens första seger i tredje starten.

Segerrosett och diamant till Williams stora glädje.

Nu får hon prova lyckan i tik-SM-specialen nästa vecka och med lite flyt kan hon kanske ordna en finalplats.


Själva for vi iväg till Kallerup och där gick det tyvärr inte lika bra den här gången.


Chill'n Chilali hade tufft motstånd och fick dessutom två kurvor i tredjespår och då gick det inte alls den här gången i Kallerup Cup över 460 meter. Särskilt som vinnaren Pennys Shiner gick den snabbaste tiden på typ tio år på banan.... Hon var helt enkelt trött i mål. Det blir att ta nya tag.

Chilla (gult täcke) fick vida svängar mot tufft motstånd. Foto: Ib Borg

Effie Trinket fick testa lyckan mot vereranerna i ett graderat lopp, hon blir dessutom själv veteran på tisdag, och trots att hon började med att tackla sargen kunde det ha gått riktigt bra om hon inte tvärbromsat in i sprinsvängen. Hon var bra med täten så långt, men sedan fick hon finna sig i att bli näst sist. Skam den som ger sig, nästa gång kanske hon vågar.

Effie (rött täcke) en bit efter på grund av tvärnit in i svängen... Foto: Ib Borg

Flying Fifi och Ditzy Doo startade båda i ett graderat lopp på medeldistans och trots en bra start för båda kom de sist och näst sist. Fifi klarade inte svängen, var långt ute vid staketet och ställde dessutom till det lite för Ditzy på vägen. Shit happens. Fifi gjorde sitt allra första lopp i livet och är dessutom mellan löp och valpvecka, hon kommer att förbättra sig med lite mer rutin. Ditzy väntar fortfarande på att få ett rent lopp utan knuffar och andra incidenter. Hon är hel och frisk och förr eller senare ska det väl lossna.

Så långt såg det bra ut för Fifi (vitt täcke) och Ditzy (blått täcke)... Men det var inte vår dag. Foto: Ib Borg

Ibland går det bra, ibland mindre bra. Det är racingens vardag att kunna hantera båda.


Sedan var förstås Claras seger en stor tröst och något hela familjen kunde glädjas åt.


På pluskontot också att vår uppfödning Fluttershy (Vans Viking-Mustang Sally), tränad av Föhns/Sötofte, gick ett riktigt flott sprintlopp som tvåa bakom Bubas Rocket och tangerade sitt "pers" på 16,73 på Kallerupbanan.


Nu blir det nya äventyr kommande helg. Förmodligen (om det blir lopp för alla) EM på Kallerup för Chilla (tiksprint) och Effie (veteran) samt försök till tik-SM för Clara i Borås. Ditzy och Fifi får gå graderade lopp antingen i Borås eller på Kallerup, vi får se var det blir lopp till dem.


Dessutom funderar vi på att ta med Louie för en träning i Borås.


Det kommer alltid nya lopp, ett användbart gammalt racingordspråk.

66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page