top of page
  • Skribentens bildArtur

Äntligen i Danmark - och Chillaseger!!!

Oj vad vi hade längtat efter att få komma över till vår andra hemmabana, Kallerupbanen. I lördags var det äntligen dags och utrustade med såväl pass som personbevis flög vi nästan över bron som binder samman Greater Copenhagen.


Passkontrollen? "Var kommer ni ifrån?" frågade gränspolisen. "Dalby" sa vi. "Go tur", sa mannen och vinkade förbi oss utan att kolla några papper. Tjenare... Kanske var Dalby ett hemligt kodord eller nåt :-D


Besöket på Kallerupbanen var precis lika kul som vanligt, eller rentav roligare eftersom det var så länge sedan sist. Härliga hundkappare att umgås med, vackert väder och väl genomförda tävlingar. Bättre lördag kan man knappast ha.


Kronan på verket var förstås att vi fick med oss en seger hem. Chill'n Chilali har lämnat valpveckan bakom sig och var nu heltaggad och i fin form och hon tryckte som väntat effektivt genom sprintsvängen fast det var första gången hon provade på den svåra sprintkurvan på Kallerup. Chilla älskar nämligen kurvor, men är inte lika förtjust i långa raksträckor. Nu bombade hon runt banan på dagens snabbaste tid på sprint och vann säkert.

Chilla ångar på mot årets första seger. Nummer fyra är Fluttershy. Foto: Ib Borg
Chilla överst på pallen. Fluttershy tvåa! Foto: KVF

Retligt nog gav hon över sju gånger pengarna på toton och jag hade glömt gå bort till toton eftersom jag skulle till speakertornet... Men jag får väl nöja mig med att ha utnämt henne till dagens bästa spelobjekt i sändningen i Fredag i Fokus.


Extra kul var förstås att vår uppfödning Fluttershy (Föhns/Sötofte) kom tvåa i Chillas lopp. Dubbel glädje.


Vi deltog med två hundar i pokalloppet för lägsta klassen, Greyhoundracing Oddsherreds vandringspokal över medeldistans och Effie Trinket skötte sig bra som fyra. Däremot hade vi världens otur med Ditzy Doo som hade fått för sig att de startar på andra hållet i Danmark: När starten gick stod hon med rumpan mot banan :-D


Effie Trinket i det röda täcket. Men. Var är hunden med vita täcket (Ditzy Doo) ???? :-D Foto: Ib Borg
Jaha... jo men där kommer hon ju... Foto: Ib Borg

Hon sprang jättefint runt loppet, men typ tio-femton sekunder efter alla andra....


Kul också att se att Fifis syskon utvecklats så bra. En av systrarna sprang in på dagens bästa tid på medeldistans! Flying Fifi var med för att känna på miljön bara, men hon börjar närma sig att få börja träna igen och vi håller tummarna för att rehaben lyckats.


Stort tack till KVF för en härlig lördag!


Söndagen ägnade Nina åt träning av övriga hundar på Cimbria. Kung Divo fick en sprint och gick runt på goda 19 blankt - och han fick nästan tvingas ut från banan efteråt. Vilken hjälte han är, den gamle. MB Clefairy är mitt i löpet och fick ingen direkt strålande träningstid, men det var ju inte väntat heller. Hon behöver röra på sig, så det var huvudsaken. Sedan fick Luolanto en kurva och såg ut som en tecknad sprattelgubbe första biten, men sen la han sig ner och sprang på fint. Framför allt tyckte han att det var SÅÅÅÅ roligt. Han ville f-n inte in i bilen igen efteråt.

En gång mästare alltid mästare: Il Divo.
Hallå jag vill springa MER! Luolanto och morbror Il Divo i bilen.

Rally fick springa av sig lite också, utan hare förstås. Även pensionärerna måste få ha lite kul.


Så var första semesterhelgen avklarad. Bara att se fram emot nya äventyr så småningom.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page