top of page
  • Skribentens bildArtur

Äntligen en seger för William & Clara

Vår whippet MB Clefairy har haft det tufft i karriären hittills och fått möta ruskigt tufft motstånd nästan varje gång. I Danmark har hon inte varit i närheten av att kunna hänga med och i flera av sina starter hemma i Sverige har hon åkt på att möta supersyskonen Eevee och Bulbasaur som helt enkelt är snäppet bättre,


Men nu fick hon ett passande lopp hemma på Cimbria i helgen som gick och när hon dessutom var i jättefin form för dagen så blev det faktiskt en seger den här gången! Till stor glädje för lillhusse William som äntligen fick kliva fram med sin hund för att ta emot en segerrosett, Det gjorde inte bara hans dag utan satte guldkant på hans tillvaro för flera veckor framåt :-)


William och Clara på prispallen!

Vi hade även med Chill'n Chilali till Cimbria. Hon fick precis som i Danmark senast gå mot de allra tuffaste och det såg riktigt bra ut första halvvarvet då hon som vanligt gjorde en jättefin kurva och kom ur den som trea. Men precis då stannade haren upp och hon bromsade till (liksom några av konkurrenterna) och sedan blev ju loppet helt riktigt dessutom ogiltigförklarat.

Vi får helt enkelt se det som en genomkörare för att hålla formen till nästa start i stället.


Nu blir det Åkers Kanal nästa gång för både Clara och Chilla. Il Divo får gå och tuppa sig här hemma ett par veckor, den gamle startar vi bara på Kallerup detta hans sista tävlingsår.


Kul var det förstås för oss som uppfödare att återse Sweetie Belle (Sallys dotter) på Cimbria efter hennes ofrivilliga löppaus. Hon gick ett alldeles utmärkt lopp även om den där riktiga spetsen av förklarliga skäl saknades. Men den lär nog snabbt vara tillbaka om hon fungerar som Sally gjorde efter löp.


Primrose (Zoes dotter) tävlade i Järbo och hade inte riktigt turen med sig den här gången. Enligt rapporterna kämpade hon storstilat, men det var inte hennes dag helt enkelt. Hon kommer igen!


Det var allt för den här gången. Nästa vecka lär det bli en del nytt och spännande att berätta om.


Och Fokus Hundkapps andra nummer är tryckt och levereras till Borås och Åkers i helgen!


Allt gott!

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page