• Artur

Ännu en vinnare i MLP-kullen

Jag kunde tyvärr inte vara på plats eftersom jag hämtade Alexander på filmkollot i närheten av Trollhättan, men Nina och William hade en toppendag på Kallerupbanan i går (lördag).


Medan merparten av våra hundkappkolleger deltar i SM i Skellefteå har vi av olika skäl stannat hemma i söder den här sommaren, bland annat ska näst äldste sonen gifta sig på lördag. Men ett besök på härliga Kallerup är alltid en höjdpunkt i hundkapplivet och den här gången fick vi dessutom två vinnare med oss hem.


Mer om detta så småningom - men först det kanske roligaste av allt: Apple Bloom (Vans Viking-Mustang Sally) som till vardags bor på Jylland hos Lise Smith gjorde sin andra start i karriären och vann som ett skott på dagens tredje snabbaste sprinttid! Stort grattis till Lise och vi kan nu glädja oss att alla hundar utom en i My Lille Pony-kullen som startat har vunnit lopp: Sweetie Belle, Fluttershy, Rarity, Rainbow Dash och alltså Apple Bloom. Återstår bara Ditzy Doo, men hon börjar se riktigt fin ut hemma i uppbyggnadsträningen så med lite tur ska vi kunna lösa den biten också.Apple Bloom på väg mot första segern i andra starten. Foto: Daniel Storch

Lise och Apple Bloom :-)

Apple Bloom och Lise Smith överst på prispallen

Vi hade själva tre hundar till start. Il Divo fick lite bekymmer med hundar som var i vägen för honom men han använde sina muskler och sin pondus rätt och kämpade till sig sin 17:e (!!) seger i karriären i dagens veteranlopp. Kung Divo är ju med ålderns rätt lite inne på sin avskedsturné, han lägger nummertäckena på hyllan efter den här säsongen, men trött på att jaga hare - och hinna ikapp den - är han inte. Han bjöd sin husse på ett flak dansk öl för segerchecken, för husse får ju vänta och vänta på ölen han vunnit av en viss Palle....


Kung Divo med prisrosett

...sen tyckte han att det var lite långtråkigt i bilen... :-)

MB Clefairy tog sin andra raka seger. Efter sprinttriumfen hemma på Tommarpsbanan var det nu dags för medeldistans och här blev det karriärens fjärde elitklassning på medel. Återstår bara en för att håva in elitdiplomet även på medel. På kort närmar hon sig tionde elittiden. William var förstås sprudlande glad, så det gav dagen lite extra guldkant.William, Nina och Clara på pallen efter segern.


William var MYCKET nöjd med sin duktiga whippet.